Valabilitatea unei evaluări | Episodul 10 | Veridice din Evaluare

Valoarea estimată este valabilă strict la data evaluării. Ulterior, în orice moment, circumstanțele stabilirii valorii se pot modifica, pe cale de consecință și rezultatul.

Pe larg…

Valabilitatea unei evaluări este strâns corelată cu data de referință (mai multe detalii aici).

În esență o evaluare nu are un rezultat valabil oricât în timp. De exemplu, să prespunem că un raport de evaluare ajunge să fie verificat ulterior. În mod evident, a trecut un interval de timp mai scurt sau mai lung de la data raportului (adică de la data realizării acestuia). Deci, cu atât mai îndepărtat de data de referință a evaluării inițiale. Prin urmare verificarea trebuie să țină seama de acea dată și de circumstanțele valabile în acele momente din trecut.

Niciun eveniment ulterior nu este avut în vedere în analiza unui raport de evaluare. Chiar dacă tendința celor care verifică este să aibă în vedere toate informațiile cunoscute la momentul verificării, acest demers este strict limitat la utilizarea informațiilor valabile la data de referință a evaluării.

Așadar valabilitatea unui raport nu este ca la bunurile de consum care au un termen clar până la care sunt valabile. Rezultatul evaluării „poate expira” a doua zi după finalizarea raportului sau oricând ulterior, în funcție de circumstanțe.

Ne revedem mâine cu noi episoade „Veridice din Evaluare”!

—————-

Despre „Veridice din evaluare”

Veridice din evaluare prezintă succint aspecte care descriu activitatea de evaluare a bunurilor din România. În fiecare săptămână, marți-miercuri-joi, publicăm pe rețelele de socializare noi teme din evaluare. Fiecare episod în formă extinsă este publicat pe veridio.ro.

Par

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *