Standardele de evaluare | Episodul 9 | Veridice din Evaluare

Activitatea de evaluare a bunurilor se desfășoară în conformitate cu standardele profesionale de evaluare în vigoare, adoptate conform legii.

Pe larg…

Standardele profesionale reprezintă un pilon extrem de important al activității de evaluare. Ele nu conțin metodologii sau formule de calcul ci reprezintă o culegere de cele mai bune practici și determină cadrul în care se poate desfășura uniform activitatea de evaluare. Ele trebuie să fie respectate de către evaluator.

Clienții și utilizatorii desemnați ar trebui să cunoască existența acestora. Există mai multe tipuri de standarde de evaluare în lume care, chiar dacă sunt emise la nivel internațional (IVS de către International Valuation Standards Council) sau la nivel european (EVS emise de The European Group of Valuers Associations), au un grad foarte ridicat de complementaritate.

Noțiunile principale și interpretarea acestora sunt aceleași. Diferă prin standarde cu aplicare regională sau națională ținând seama de specificitățile locale. În România standardele de evaluare SEV sunt aprobate conform legii de către ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România).

Ne revedem săptămâna viitoare cu noi episoade „Veridice din Evaluare”!

—————-

Despre „Veridice din evaluare”

Veridice din evaluare prezintă succint aspecte care descriu activitatea de evaluare a bunurilor din România. În fiecare săptămână, marți-miercuri-joi, publicăm pe rețelele de socializare noi teme din evaluare. Fiecare episod în formă extinsă este publicat pe veridio.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *