Calitatea unei expertize judiciare | Episodul 12 | Veridice din Evaluare

Calitatea unui raport de expertiză judiciară în domeniul evaluării este influențată decisiv de obiectivele stabilite de către instanță.

Pe larg…

Expertiza judiciară este un domeniu extrem de important atât în societatea noastră cât și în activitatea de evaluare. O expertiză realizată corect și la timp poate fluidiza actul de justiție și să economisească resurse de timp și de bani. Cu cât sunt mai multe amânări în realizarea unei expertize cu atât este afectat interesul tuturor celor implicați.

Expertiza judiciară este unul dintre mijloacele de probă aflate la dispoziția judecătorilor. Experții ar trebui să le realizeze diligent, calitativ și ca timp.

Unul dintre factorii cheie al unei expertize judiciare îl reprezintă obiectivele stabilite de către instanță. Adică în a stabili cum să facă, evaluatorul/expertul judiciar ar trebui mai întâi să înțeleagă exact ce are de făcut. Termenii de referință sunt esențiali, însă adesea nu sunt stabiliți cu atâta claritate în expertizele judiciare.

Ne revedem săptămâna viitoare cu noi episoade „Veridice din Evaluare”!

—————-

Despre „Veridice din evaluare”

Veridice din evaluare prezintă succint aspecte care descriu activitatea de evaluare a bunurilor din România. În fiecare săptămână, marți-miercuri-joi, publicăm pe rețelele de socializare noi teme din evaluare. Fiecare episod în formă extinsă este publicat pe veridio.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *