Viata ca o comparatie – Lectia Simonei

Tot la capitolele comparabilele din viata noastra si educatie, se incadreaza si ce se intampla in aceste zile cu unii compatrioti in ce o priveste pe Simona.

Cand o comparabila ii depaseste atat de tare (vezi Simona, David Popovici etc), si e greu de ajuns, sau este de neajuns, abandoneaza lupta (macar temporar) si intra in starea de pseudoadmiratie, in care se bucura de succesele acesteia considerandu-le oarecum ca propriile victorii. 

Cand apar si infrangeri inerente, unii sufera in tacere iar altii incep criticile arogandu-si acest drept pentru ca „ce daca numai ea a muncit si noi nu avem niciun aport, ea a castigat si banii”. Deci e legitima critica.

La scoala si in general in educatia traditionala cand cineva facea o nazbatie serioasa era musai sa ii fie aplicata o corectie fizica, sa ia o mama de bataie, sa se invete minte! Nu conta ce facuse bun pana atunci, fapta trebuia pedepsita. Nu cred ca acest mod a ajutat la altceva decat la a spori ranchiuna, frica si dorinta de razbunare.

Ne gasim intr-o situatie care poate fi asimilata. Comparabila lor de neatins, pentru care si-au lasat o rezerva de a o depasi candva, „ca jocul greseala asteapta” este penalizata pentru un medicament interzis. 

Pentru ei, acesti competitori spre nicaieri, pentru care nu omul conteaza ci pozitia sociala, este prilejul de a-si invinge comparabila si a-i administra „bataia” cuvenita pentru ca nu-i asa? I-a facut de ras, a fugit dupa succes si bani prin orice mijloace, si alte asemenea bazaconii.

Fiecare are dreptul sa judece in felul lui. Sunt convins ca cei mai multi, mai ales cei cu ganduri bune, nu se exprima, iar ceilalti cu acces macar la niste comentarii pe FB nu pierd momentul de a-si rasturna veninul. 

Venin transmiti. Venin vei primi. 

Nu vi se pare din nou ca oricat bine ar face un om, daca face doar ceva pe neplacul semenilor, tot ce e bun se sterge si ramane eticheta finala negativa? Suntem vreunul demni sa aruncam cu piatra?


Pentru toate momentele frumoase pe care ni le-a adus ca oameni si tara, ma alatur celor care o sustin pe Simona neconditionat. Este un om tanar care trebuie sa isi traiasca viata cu bucurie de aici inainte si tot ce a realizat bun sustine cu prisosinta acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *