Ce notificari trimit primariile pe Legea 252/2022. Ce avem de facut

Multi contribuabili au primit acasa niste notificari privind impozitul pe cladiri pe anul viitor, pentru multi dintre primitori fiind neclar si ce, si de ce au primit si ce au de facut.

In esenta:

  1. Aceste notificari, care au capatat diverse forme de la primarie la primarie, nu necesita acum nicio actiune din partea contribuabililor.
  2. Primariile au fost obligate prin legea 252/2022 sa notifice toti contribuabilii persoane fizice care detin cladiri nerezidentiale si toti contribuabilii persoane juridice, ca le expira cei 5 ani de la ultima evaluare.
  3. Fara aceasta notificare, contribuabilii sunt protejati de cresterea cotelor de impozitare daca au uitat sa isi refaca rapoartele de evaluare. Legea a fost data sa protejeze contribuabilii de efectele uitarii.
  4. Termenul limita este 31 octombrie, asa ca primariile isi fac treaba iar contribuabilii iau act de acest document.
  5. Ce este de facut de catre contribuabili urmeaza sa stim exact dupa 1 ianuarie 2023 cand vom cunoaste deja cum arata codul fiscal in acest domeniu (deocamdata este in parlament)
  6. Cei care au sediu fara activitate ca persoane fizice si au primit notificarea probabil vor declara la inceputul anului viitor din nou proprietatea ca fiind sediu fara activitate, daca nu s-a modificat nimic intre timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *