Veridice 520 – 200 Episoade Veridice. Final de An

Încheiem anul cu episodul 200 al emisiunii Veridice. Am discutat în 2021 foarte mult despre leadership, dinamica dintre colegi, mediul de lucru și schimbările prin care trecem în această perioadă în mai toate domeniile. La baza tuturor acestor subiecte stă nevoia noastră de a găsi și a da un sens vieții noastre. Altfel spus, să găsim sursa motivației și energiei pentru a începe fiecare zi cu poftă de viață.

Am trecut prin al doilea an de pandemie și am continuat să căutăm noua normalitate care ne definește realitatea. Ne-am format noi obiceiuri, am reușit să redobândim unele rutine, am pierdut iremediabil altele. Fiecare a adoptat propria strategie de a face față stresului și pericolului medical. Pentru unii a fost un context bun pentru a deveni mai toleranți cu cei care au păreri diferite și fac alegeri diferite. Pentru alții – cele mai mici nuanțe au devenit de nesuportat.

200 x Episoade Veridice

#Sensul vieții în 2021

  • Noua normalitate
  • Obiceiuri noi, redobândite, pierdute
  • Diferite strategii de a face față
  • Unii au devenit mai toleranți
    Alții dimpotrivă

Cred că este important să prețuim diversitatea de opinie căci fiecare punct de vedere conține măcar un sâmbure de adevăr relevant pentru noi toți. Cred că este benefic pentru noi, individual și ca societate, să ne reamintim că ne unesc mai multe decât cele câteva detalii care ne diferențiază. La sfârșitul zilei toți ne dorim un mâine mai bun, o speranță în care putem crede pentru viitor, o șansă credibilă că putem să ne îmbunătățim viața puțin zi de zi.

200 x Episoade Veridice

#Diversitatea de opinie

  • Fiecare are un sâmbure de adevăr
  • Ne unesc mai multe decât
    cele câteva detalii diferite
    – toți ne dorim un mâine mai bun
    – toți ne dorim speranță pentru viitor
    – toți ne dorim îmbunătățirea vieții

Poate că lecția acestui an ar putea fi că avem nevoie de încredere în cei din jurul nostru și unitate pentru a depăși situații dificile, complicate. Dezbinarea și izolarea în tabere conflictuale nu ne fac bine.

200 x Episoade Veridice

#Lecțiile anului 2021

  • Avem nevoie de încredere reciprocă
  • Avem nevoie de unitate
    pentru a depăși situații
    dificile și complicate

Doar colaborarea și parteneriatul ne ajută să mergem înainte, să ne adaptăm și să evoluăm. Cei care alimentează pozițiile ireconciliabile nu ne vor binele. Întotdeauna împreună ne este mai ușor să găsim soluții și să construim o realitate mai blândă cu fiecare dintre noi.

200 x Episoade Veridice

#Lecțiile anului 2021

  • Nu ne fac bine
    – dezbinarea
    – Izolarea în tabere adverse
  • Ne ajută
    colaborarea și parteneriatul>> să mergem înainte
    să ne adaptăm și să evoluăm

Și anul acesta companiile au fost forțate să își reinventeze activitatea, să își deschidă procesele și procedurile noilor circumstanțe, să își reimagineze locul din piață și rolul pe care îl îndeplinesc în viețile clienților. Revoluția tehnologică începută chiar înainte de pandemie a forțat schimbări pe care le credeam imposibile cu doar câțiva ani în urmă.

200 x Episoade Veridice

#Schimbările companiilor

  • Reinventarea activității
  • Adaptarea proceselor și procedurilor
  • Reimaginarea locului din piață
    și rolului jucat pentru clienți

Unele firme au înțeles rapid importanța solidarității în comunitatea comercială care susține ecosistemul financiar al tuturor – producători, vânzători, parteneri și furnizori împreună cu toți angajații acestora. Altele nu. Unele companii și-au pus oamenii pe primul loc în adaptările galopante. Altele nu. În timp ce anumite domenii au prosperat, altele abia au supraviețuit sau chiar și-au închis definitiv porțile. Fiecare a făcut față provocărilor așa cum a putut.

200 x Episoade Veridice

#Schimbările companiilor

  • Unele au înțeles
    – nevoia solidarității
    – protejarea comunității
    – prioritizarea oamenilor
  • Altele nu
  • Unele au prosperat
  • Altele abia au supraviețuit
  • Sau chiar s-au închis

Însă acum, la aproape doi ani de la debutul pandemiei, cred că este important să ieșim din paradigma supraviețuirii și să ne reorientăm atenția și resursele către paradigma prosperității. Cum putem oferi oamenilor un loc care le oferă securitate, încredere și o misiune care merită îndeplinită cu succes? Cum putem oferi clienților o valoare adăugată sporită în viețile lor? Cum putem să întărim comunitatea din care facem parte? Cu ce putem contribui pozitiv și semnificativ pentru un viitor mai bun pentru noi toți?

200 x Episoade Veridice

#Schimbarea paradigmei în 2022

  • Înlocuim supraviețuirea
    cu paradigma prosperității– oferim oamenilor un mediu
    securitate, încredere, misiune
    – oferim clienților valoare adăugată  sporită
    – întărim comunitatea
    – contribuim pozitiv la un viitor mai bun pentru toți

Inerția, delăsarea, frica, supărarea nu sunt aliații noștri. Avem nevoie să ne asumăm cu încredere și curaj responsabilitatea în redefinirea realității curente.

200 x Episoade Veridice

#Paradigma prosperității

  • Inerția, delăsarea, frica, supărarea
    NU sunt aliații noștri
  • Ne asumăm cu încredere + curaj
    responsabilitatea redefinirii realității

Dacă trebuie să facem schimbări, oricât de neplăcute, să nu le mai amânăm. Dacă trebuie să investim ceva timp pentru a ne găsi sensul vieții, oricât de dificil se va dovedi, să facem asta acum. Dacă trebuie să renunțăm la superioritate pentru a putea asculta cu adevărat argumentele diferite, oricât de iritant ar fi la început, să ne deschidem mințile și inimile față de cei din jurul nostru.

200 x Episoade Veridice

#Paradigma prosperității

  • Schimbăm ce-i de schimbat acum
  • Căutăm și găsim sensul vieții noastre
  • Ascultăm argumentele diferite
  • Ne deschidem minține și inimile celor din jurul nostru

Să folosim cu înțelepciune sărbătorile de anul acesta pentru a conștientiza unde suntem, unde vrem să fim și cum putem parcurge distanța dintre cele două. Să ne reamintim că un cont plin nu poate umple un suflet gol. Să ne concentrăm pe sănătatea corpului, minții și inimii… pentru că fără acestea, nimic nu va conta. Să nu uităm niciun lucru, oricât de mic sau mare, pentru care datorăm recunoștință anul acesta. Să fim atenți la energia pe care o aducem în fiecare interacțiune și să ne asigurăm că oferim celorlalți ceea ce ne dorim să primim noi înșine.

Ne oprim aici pentru astăzi și pentru anul acesta. Ne revedem cu noi teme veridice în 2022. Până atunci, ținem legătura pe pagina Adrian Vascu de pe Facebook, Youtube și în aplicația mobilă din Google Play și Apple Store. Vă doresc sărbători fericite!

Lider Autentic :

Noul Leadership:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *