Despre ANEVAR | Episodul 18 | Veridice din Evaluare

Corpul profesional care coordonează activitatea evaluatorilor autorizați se numește Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România care are ca atribuții principale acordarea calității de membru, organizarea cursurilor de formare și de pregătire continuă și aprobarea standardelor profesionale de evaluare obligatorii pentru activitatea de evaluare în România. ANEVAR nu face evaluări.

Pe larg…

ANEVAR s-a înființat ca organizație neguvernamentală (clasicul ONG) în anul 1992 având denumirea de Asociația Națională a Evaluatorilor din România. În anul 2011, când profesia a fost reglementată, denumirea a devenit Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România menținându-se în final același acronim ANEVAR.

Atribuțiile organizației și modul de funcționare sunt prevăzute detaliat în OG 24/2011.

Nu de puține ori în piață se aude sintagma „se solicită o evaluare ANEVAR”. Trebuie înțeles foarte clar că aceste evaluări pot fi realizate și asumate de persoane fizice sau juridice care sunt membri ai ANEVAR. Organizația în sine prin angajați sau colaboratori nu realizează rapoarte de evaluare.

Ne revedem în fiecare marți, miercuri și joi cu noi episoade „Veridice din Evaluare”!

—————-

Despre „Veridice din evaluare”

Veridice din evaluare prezintă succint aspecte care descriu activitatea de evaluare a bunurilor din România. În fiecare săptămână, marți-miercuri-joi, publicăm pe rețelele de socializare noi teme din evaluare. Fiecare episod în formă extinsă este publicat pe veridio.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *