Sărbătorile au acest dar de a ne face să reflectăm asupra vieții noastre. Ce avem de învățat, ce avem de schimbat, ce avem de realizat în continuare. Ultimii ani au fost o provocare pentru fiecare dintre noi. Uneori poate am fost compleșiți. Însă trebuie să ne ridicăm de fiecare dată mai puternici și să croim un mâine mai bun.
Și pandemia dar și războiul din Ucraina ne-au atras atenția că viața e prețioasă, timpul petrecut cu cei dragi e valoros, iar lucrurile cu adevărat importante sunt poate diferite de cele pentru care ne-am cheltuit timpul până acum. Ca întotdeauna, există o diferență între a realiza ceva și a face acel lucru. Vă propun să ne folosim de această perioadă pentru a transforma lecțiile învățate în noi obiceiuri. Nu-i ușor, dar nici imposibil și merită tot efortul.
Dacă am greșit cuiva – să ne cerem iertare. Dacă cineva ne-a greșit – să iertăm. Dacă ne-am dorit să realizăm ceva în viața noastră – să începem astăzi cu primul pas. Dacă am privit cu invidie pe cineva – să ne uităm cu atenție și să vedem de ce ne-a afectat ceva ce până la urmă n-are legătură cu noi. Și dacă ne supărăm prea des și prea tare – să ne gândim care este punctul dureros care ne stârnește reacții la cea mai mică inconveniență. Să lăsăm jos bagajele grele care ne încetinesc drumul și să privim mai des orizontul.
Mai ales în ultimele săptămâni, am putut vedea o mobilizare a poporului român exemplară. Parcă brusc, din acei oameni dezbinați și izolați în micile noastre războaie de opinie, am văzut lumina și ne-am unit. Lucrurile care până mai ieri păreau de nedepășit, astăzi sunt simple probleme pe care le rezolvăm împreună. Conflictul de opinie s-a disipat în fața determinării oamenilor de a-și ajuta semenii. Deși avem multe teme de îngrijorare, parcă împreună ne simțim mai în siguranță ca oricând. Omenia este cea mai solidă plasă de siguranță pe care o putem avea în orice vremuri.
Multe vorbe înțelepte au fost folosite și abuzate în afara adevărului lor până și-au pierdut puterea. Împreună suntem întotdeauna mai puternici. Oricât de diferiți, atunci când ne unim forțele putem să mutăm munții din loc. Iar toate neajunsurile care păreau că ne țin captivi, acum vedem că și-au pierdut puterea asupra noastră. Până mai ieri nu reușeam să ne înțelegem între noi în română. Acum reușim să comunicăm cu oameni care vorbesc alte limbi decât noi. Umanitatea învinge chiar și cele mai negre circumstanțe.
Nu, viața n-a devenit brusc perfectă. Nu, oamenii răi și oportuniștii n-au dispărut fără urmă. România n-a devenit peste noapte un tărâm de poveste. Însă atenția noastră s-a mutat într-un punct luminos. Prin urmare, astăzi poate trăim într-o perspectivă diferită a aceleiași realități de ieri. Problemele sunt și rămân a fi rezolvate. De cine? De noi, ca întotdeauna, ca și în această situație. Speranța vine tocmai din faptul că unitatea oamenilor poate face minuni. Și dacă putem pentru alții, de ce n-am face-o și pentru noi?
Avem această credință limitatoare că la noi nu se poate. Că totul e pierdut, prea târziu, prea greu de corectat. Că țara asta nu se va mai face bine niciodată. Și totuși, vedem că avem resursele interioare care pot schimba fața unei țări pe cont propriu. Aș vrea să nu uităm această imagine atunci când ne privim viețile și decidem ce anume dorim să construim din ele în timpul limitat pe care îl avem la dispoziție. Și când luăm acest decizii, să nu ne fie teamă de obiective ambițioase și curajoase. Dimpotrivă, să credem în misiunea pe care ne-o asumăm și s-o urmărim până în pânzele albe.
Prin urmare, în această perioadă vă invit să luăm o pauză din rutina zilnică și să fim în mijlocul oamenilor. Fie că sunt familie, prieteni, colegi sau vecini – haideți să petrecem mai mult timp împreună. Să ne reamintim ce contează cu adevărat și cum putem să ne facem unii altora viața mai bună și cum putem să ne întărim comunitățile din care facem parte. Să învățăm cum să folosim diferențele de opinie în avantajul nostru și cum putem colabora pentru atingerea unor obiective comune. Și mai ales, să redescoperim că omenia și bunul simț – oricât de tăcute – sunt convins că sunt majoritare și la noi.
Ne oprim aici pentru astăzi. În ediția viitoare revenim cu noi teme veridice. Până atunci, ținem legătura pe pagina Adrian Vascu de pe Facebook, Youtube și în aplicația mobilă din Google Play și Apple Store. Vă doresc multă sănătate!
—
Impozitare Clădiri 2022:
- Reevaluarea la 5 ani
- Taxa pe Clădiri
- PJ Clădiri Mixte
- PF Clădiri Mixte – Exemplu Calcul
- PF Clădiri Mixte
—
Noul An:
—
Lider Autentic :
- Colegi Toxici
- Șef Toxic (perspectiva angajatului)
- Șef Toxic (perspectiva leaderului)
- Leader vs. Șef
- Fișa postului (4)
- Fișa postului (3)
- Fișa Postului (2)
- Fișa Postului (1)
- Decizie și Responsabilitate
- Focus pe Oameni (2)
- Focus pe Oameni (1)
- Lider Autentic
- Ego Sănătos
- Piedicile Orgoliului
—
Noul Leadership:
- Revoluția Sensului (încheiere sezon 4)
- Renegocierea Angajamentelor
- Angajamentul Real
- Leadershipul Angajamentului
- Angajamentul Integrității
- Conflicte Interne
- Escalidarea Comunicării
- Aliații Puterii
- Recâștigarea Puterii
- Traumele Angajaților
- Paradoxul Puterii
- Costul dezamăgirii oamenilor
- Costul neimplicării oamenilor
- Noul Tip de Leadership
- Noul Tip de Leader
- 2021 Anul Sensului
- Victimă sau Jucător
- Conflictele Asociaților
- Apărarea culturii
- Modele de Urmat
- Misiunea Job-ului
- Cultura Organizațională
- Schimbările de Management
- Sănătatea în Afaceri
- Cultura Organizațională
- Planul de Restructurare (2)
- Planul de Restructurare
- Concordatul Preventiv
- Semnele declinului companiilor
- Ciclul de viață al companiilor din România
- Despre restructurarea preventivă
- Primii pași în restructurarea financiară
- Cum funcționează restructurarea financiară
- Peste 2600 de companii pasibile de iminența intrării în insolvență
- Bune Practici
- Etape Cumpărare
- Perspectiva Cumpărătorului
- Durata Etapelor M&A
- Etape Proces M&A
- Pregătirea afacerii pentru exit
- Decizia exitului din business
- Soluții pentru salvarea companiilor
- Android App: https://bit.ly/2Jf9rsL
- iOS App: https://apple.co/2pNk27j