Veridice 315 – Cum vrem să arate 2020 la final de an?

Am început 2020 cu speranțe și temeri, avem așteptări de mai bine și îngrijorări pentru mai rău, ne întrebăm ce ne-a pregătit anul acesta și dacă se va încheia pe plus sau pe minus.

Însă un an întreg plin doar cu necunoscute nu ne ajută să înțelegem ce avem de făcut astăzi, mâine sau peste 6 luni pentru o viață împlinită. Dimpotrivă, irosim zile petrecute fără intenție sau destinație. Este ca și cum ne-am urca într-un taxi fără să știm unde vrem să ajungem sau de ce.

Mai ales în ultimii ani, parcă am trăit într-o continuă înșiruire de negativitate pasivă – să nu cumva să se întâmple una sau alta, ce rău va fi când va veni peste noi asta sau cealaltă, ce greu a fost când ni s-a făcut x, y sau z.

Viața pare și grea, și nedreaptă, și în afara controlului nostru. Totuși putem controla ceea ce noi înșine facem, indiferent de acțiunile altora sau provocările întâmpinate pe drum.

Prin urmare, vă propun o abordare diferită. Cum ar fi dacă am începe anul cu lista lucrurilor pe care ni le dorim la final de 2020? Lucruri precum cine vrem să fim, cum vrem să ne simțim și ce visuri vrem să împlinim anul acesta?

Ce fel de prieten, coleg sau vecin vrem să fim? Ce fel de om, partener sau părinte vrem să fim? Cu ce sentimente vrem să ne trăim zilele? Unde vrem să investim energia și atenția noastră? Cum vrem să arate sumarul anului la sfârșitul lui?

Iar odată ce am simțit și gândit cine vrem să fim anul acesta, să și scriem aceste lucruri, conturând pe hârtie un plan pentru fiecare element. Să formulăm în scris un șir de afirmații și acțiuni despre ce trebuie să facem azi, mâine, săptămâna viitoare pentru ca la final de an să ne bucurăm și să fim recunoscători pentru toate câte au fost, ce-am simțit și am îndeplinit în cele 366 de zile ale lui 2020.

Vă invit ca în 2020 să alegem afirmațiile în locul negațiilor, acțiunea în locul pasivității și încrederea în locul temerilor. Să ne concentrăm mai mult pe cine suntem și cum ne simțim, și mai puțin pe ce au alții și nu avem noi. Să privim cu atenție destinația, să ne bucurăm de călătorie și să lăsăm amintirile mai puțin plăcute în trecut, acolo unde le este locul.

Să începem deci anul.

!NOU – AVA mobile app (search „Adrian Vascu”):

Android App: https://bit.ly/2Jf9rsL
iOS App: https://apple.co/2pNk27j

Pentru întrebări, dezbateri și propuneri de teme – ne întâlnim pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *