Veridice 310 – Atenție la proprietățile nou construite (III)

Am vorbit despre cele mai importante detalii pe care trebuie să le avem în vedere când cumpărăm un imobil nou, dar nu trebuie să scăpăm din vedere verificarea la fața locului a elementelor din planurile construcției și transferul proprietății cu toate atributele sale.

Mai ales dacă e vorba despre un proiect imobiliar nefinalizat, vor fi necesare mai multe vizite pe șantierul de lucru pentru a verifica dacă planurile și promisiunile vânzătorului sunt confirmate pe teren. Uneori va trebui să mergem cu un specialist în construcții.

Achiziții Imobiliare Noi – Sfat #1:

Mergeți pe șantier și verificați îndeplinirea condițiilor

Cum promisiunile verbale nu au consecințe juridice, ar fi bine ca în contractul de rezervare și în antecontract să introducem fiecare detaliu discutat. Dacă pe parcurs intervin modificări, atunci vom face anexe în care le vom detalia.

Achiziții Imobiliare Noi – Sfat #2:

Nu vorbe, ci documente semnate de ambele părți

Niciodată nu uităm să menționăm termene maxime de finalizare, penalități și alte consecințe pentru nerespectarea condițiilor agreate. Întotdeauna precizăm părțile semnatare și casa sau apartamentul la care facem referire cu date complete de identificare și cu documentele de referință.

Achiziții Imobiliare Noi – Sfat #3:

condiții, termene, penalități, alte consecințe
date identificare vânzător & cumpărător
date identificare proprietate

Când ajungem la etapa semnării și achitării prețului agreat în contractul de vânzare-cumpărare, ne asigurăm că toate condițiile de până la acel moment au fost îndeplinite. În caz contrar, nu semnăm.

Achiziții Imobiliare Noi – Sfat #4:

toate condițiile au fost îndeplinite
branșamentele la utilități sunt finalizate

Din contract nu trebuie să lipsească garanțiile oferite de vânzător conform legii și consecințe pentru identificarea unor vicii ascunse. Mare atenție la mențiuni care conferă vânzătorului drepturi sau cumpărătorului obligații ulterioare.

Achiziții Imobiliare Noi – Sfat #5:

garanțiile proprietății
consecințe vicii ascunse

Nu uităm de recepția proprietății realizată în baza unui proces verbal în care se notează eventuale lucrări nefinalizate sau reparații ce trebuie făcute de vânzător.

Achiziții Imobiliare Noi – Sfat #6:

proces verbal recepție proprietate
lucrări nefinalizate
reparații necesare

!NOU – AVA mobile app (search „Adrian Vascu”):

Android App: https://bit.ly/2Jf9rsL
iOS App: https://apple.co/2pNk27j

Pentru întrebări, dezbateri și propuneri de teme – ne întâlnim pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *