Trecem printr-o perioadă dificilă din foarte multe puncte de vedere. Așa cum personalul medical luptă pentru a salva viețile noastre, antreprenorii și leadership-ul companiilor trebuie să intre în lupta de a salva economia românească.
Trebuie menționat rolul jucat de autoritățile centrale și locale în ambele lupte. Nu mai este timp pentru combinații, orgolii, incompetență sau ezitări.
E momentul să reunim digital cei mai buni specialiști pe care îi avem, oriunde se găsesc ei, și să croim planuri cu acțiuni imediate pentru a salva sănătatea și veniturile noastre, ale tuturor.
Este un test al solidarității. Companiile trebuie să își protejeze angajații, oamenii trebuie să își protejeze angajatorii, statul urmând să apere interesele întregii națiuni. Nu putem supraviețui unii fără alții, acesta e adevărul.
În următoarele săptămâni vom discuta mai așezat despre provocările și soluțiile antreprenorilor români. Astăzi însă vom pune accent pe 3 elemente vitale supraviețuirii economice.
Munca de la distanță trebuie adoptată imediat oriunde este posibil, chiar dacă sunt necesare schimbări pentru a extinde activitățile ce pot fi îndeplinite de acasă.
Șefii care amână această decizie riscă să aibă curând forță de muncă indisponibilă din motive medicale într-o perioadă cu mici șanse de noi angajări. În plus, răspândirea accelerată a virusului poate impune noi restricții și presiuni pe șansele companiilor de a-și continua activitatea comercială.
#1. Munca de acasă
Avantaje Companie:
Protejarea sănătății angajaților
Forță de muncă activă
Restricții comerciale acceptabile
Sursa: Veridio.ro
În egală măsură, oamenii trebuie să înțeleagă că lucratul de acasă nu este concediu. Fiecare zi în care ei nu-și aduc aportul la valoarea și încasările generate de companie este o zi mai aproape de falimentul angajatorului și de scădere a veniturilor tuturor.
#1. Munca de acasă
Avantaje Angajați:
Protejarea sănătății familiei
Continuitatea veniturilor
Restricții sociale acceptabile
Sursa: Veridio.ro
Siguranța muncii la sediu. Când susținem sloganul „stați acasă” să nu ignorăm domeniile sau pozițiile în care nu se poate munci de la distanță. În aceste cazuri sunt necesare măsuri drastice de igienă, dezinfectare și reducere a numărului de oameni prezenți într-un spațiu în același timp.
Companiile trebuie să creeze procese și proceduri clare, să le comunice oamenilor repetat, să se asigure că ele sunt respectate și să investească în acele produse și servicii necesare minimizării șanselor de răspândire a virusului.
#2. Siguranță la locul de muncă
Companiile:
Măsuri drastice de igienă și dezinfectare
Fragmentarea echipelor
Procese și proceduri clare și obligatorii
Sursa: Veridio.ro
Însă oamenii trebuie să le adopte întocmai, înțelegând că respectarea îi protejează pe ei, colegii lor, familiile lor și clienții lor. Angajații trebuie să fie atenți la regulile de igienă – atât la sediu, cât și în afara acestuia – pentru a ne proteja unii pe alții. Fiecare gest iresponsabil poate afecta o companie întreagă și poate reduce sau chiar suspenda veniturile tuturor.
#2. Siguranță la locul de muncă
Angajații:
Respectarea cu strictețe a regulilor
La sediu, pe drum și acasă
Protejarea familiei, colegilor, clienților
Sursa: Veridio.ro
Investiții, nu doar simple cheltuieli. Trebuie să fim mai conștienți ca niciodată, mai ales la nivelul statului român, de importanța banilor cheltuiți în această perioadă. Statul este cel mai mare cumpărător și are o mare responsabilitate în felul în care va gestiona resursele pe care noi i le-am încredințat.
Fiecare achiziție este o investiție în supraviețuirea unei companii românești, angajaților ei și bugetului căruia îi plătește impozite. Deci să cumpărăm de la producători din România. Nu există măști și dezinfectanți? Sunt companii în România care le pot produce astăzi. Important este să vrem asta.
#3. Achiziții Înțelepte
Lanțul de cauzalitate:
Cumpărăm de la o companie românească
Angajații români își păstrează veniturile
Statul român încasează impozitele
Statul are resurse pentru a susține sistemul medical și economia
Sursa: Veridio.ro
Așadar, dacă avem nevoie de noi furnizori, să fie căutate cu prioritate companiile din România. Dacă este nevoie de bunuri care încă nu sunt produse în România, să găsim oameni de afaceri dispuși să construiască noi linii de producție și să le oferim sprijinul pentru a le pune pe picioare. Va fi în avantajul nostru, al tuturor.
#3. Achiziții Înțelepte
Opțiuni de aprovizionare:
Producători români
Furnizori români
Noi linii de producție românești
Sursa: Veridio.ro
Solidaritatea este singura șansă. Fac un apel și la producătorii și companiile românești. Trebuie să demonstrați că meritați susținerea noastră.
Asigurați-vă că vindeți produse de cea mai bună calitate în condiții de maximă securitate pentru angajații și clienții voștri. Nu speculați acest moment de cumpănă, așa cum pare că deja se întâmplă în domeniul alimentar. Dacă vreți să mai aveți un business și pe viitor aveți grijă de sănătatea financiară a noastră. Redirecționați capacitatea de producție și aprovizionarea pentru companiile en-gros către acele produse și servicii care sunt cele mai necesare țării în această perioadă.
#4. Apel către Companiile Românești
Reguli de supraviețuire:
Produse și servicii bune
Realizate în condiții sigure
Nu speculați criza
Asigurați resursele esențiale țării
Sursa: Veridio.ro
Să ne fie extrem de clar că doar împreună vom trece cu bine peste această încercare.
Citește și:
Antreprenoriatul în Societate | https://bit.ly/2wrvdGe
Domenii preferate de Antreprenori | https://bit.ly/3c9V9qk
Tonusul Antreprenorial | https://bit.ly/37IWqBc
!NOU – AVA mobile app (search „Adrian Vascu”):
Android App: https://bit.ly/2Jf9rsL
iOS App: https://apple.co/2pNk27j