Veridice 531 – Retrăim vremuri demult apuse

Trăim vremuri pe care nu am crezut a le trăi vreodată. Cărțile de istorie capătă viață zilele acestea. Lucruri și vremuri pe care le credeam demult apuse astăzi sunt parte din realitatea noastră curentă.

Ceea ce trăim este un amestec de uimire, îngrijorare, frică, neputință și incertitudine. Conștientizăm că lucruri pe care nu le puteam accepta cu mintea a mai fi posibile în secolul 21, nu doar că se pot întâmpla, dar chiar se petrec sub ochii noștri. Avem mai multe întrebări decât răspunsuri. Fiecare face față cum poate.

Retrăim vremuri demult apuse

  • uimire, îngrijorare, frică,
    neputință, incertitudine
  • se întâmplă lucruri pe care
    nu le mai credeam posibile

Unii sar să ajute, încearcă să contribuie cum pot la situația umanitară de la graniță. Alții cumpără valută, iod, închiriază case în străinătate, cumpără proprietăți imobiliare. Mulți le fac pe amândouă. Nu e nimic de blamat, indiferent de reacție. Fiecare acționează cum consideră și nu există un apriori bun sau rău. Poate doar potrivit sau nepotrivit. Oportun sau inoportun. Momentan informația este difuză și foarte greu de cernut.

Retrăim vremuri demult apuse

Reacții diferite

  • Se implică activ în situația umanitară din Ucraina
  • Își pregătesc soluții pentru situații limită
  • Sau ambele

Este știut că frica și panica nu pot fi de ajutor. Niciodată. Dar, în același timp, e ușor de spus și mult mai greu de înlăturat. Solidaritatea este una dintre căile de ieșire din abis. Vedem cum semenii noștri au trecut voluntar și instantaneu la acțiune ajutând oameni aflați în nevoie, fugiți din calea războiului și căutându-și liniștea în alte țări.

Retrăim vremuri demult apuse

  • Frica și panica nu ajută
  • Avem nevoie de calm și echilibru
  • Solidaritatea este importantă

Veștile dinspre economie sunt pregătitoare pentru o creștere în continuare a inflației și o posibilă penurie de anumite produse – mai ales cele bazate pe importuri. O posibilă cale ar fi să ne concentrăm pe ce putem face noi aici și să ne asigurăm cele necesare în mod independent. De la produse alimentare până la a exploata posibilitatea de a ține sub control prețurile din zona producătorilor autohtoni de energie.

Veștile din economie

  • Probabil va continua creșterea inflației
  • Probabil penurie de anumite produse (din import)
  • Avem nevoie să ne concetrăm pe independența economică

Să avem în vedere dezideratul independenței și din acest punct de vedere, nu doar teritorial. Și cu cât putem să ne creștem imunitatea morală și să alungăm frica excedentară. Până la urmă suntem o comunitate care va trece prin toate împreună așa cum a trecut prin toate și până acum.

Compasiunea, încrederea unii în alții și susținerea comunității din care facem parte ne pot sprijini să facem fiecare ce avem de făcut. Și să mergem înainte cu obiectivul de a trece peste orice și fără varianta de abandon sau de victimă sigură. Să avem încredere că acolo unde este voință, va fi și putință. Împreună vom reuși să le rezolvăm pe toate.

În jurul nostru se petrec foarte multe evenimente cu viteză mare. În majoritatea cazurilor nu avem niciun control asupra desfășurării lor. Dar putem controla cum reacționăm la ele. Sunt multe situații în viață în care acceptarea este cea mai bună soluție. Dar prin acceptare înțelegând – nu o renunțare la speranță – ci soluția pentru a vedea lucrurile limpede. Și în iureșul acesta, mai mult ca niciodată, avem nevoie de o perspectivă cât mai clară asupra realității curente.

Retrăim vremuri demult apuse

  • Nu avem control asupra evenimentelor
  • Dar putem controla reacția noastră la
    toate câte se întâmplă
  • Noțiunea de acceptare
    – nu ca renunțare la speranță,
    – ci ca soluție pentru a vedea lucrurile limpede

Să luăm fiecare zi pas cu pas, găsind soluții la fiecare problemă cu care ne confruntăm. Una câte una, pe rând și fără panică. Să petrecem mai puțin timp în fața ecranelor și mai mult timp în mijlocul oamenilor. Să căutăm locurile luminoase din viețile noastre și să ne concentrăm atenția asupra lor. Să ne apropiem de valorile și principiile care ne unesc și ne ajută să mergem înainte. Să ne păstrăm încrederea în umanitate și în capacitatea noastră de a rezolva situații complexe.

Soluții pentru prezent

  • Fiecare zi pas cu pas
  • Găsim soluție pentru fiecare problem
  • Petrecem timp în mijlocul oamenilor
  • Căutăm locurile luminoase ale vieții
  • Păstrăm încrederea în umanitate

Și dincolo de toate câte s-au întâmplat și se vor mai petrece, să privim cu atenție la cum lăsăm această perioadă să ne modeleze viitorul. Să nu lăsăm frica să ne călăuzească pașii. Să ne asigurăm că lecțiile sunt despre importanța păcii, a compasiunii, a colaborării, a sprijinirii reciproce.

Ne oprim aici pentru astăzi. În ediția viitoare revenim cu noi teme veridice. Până atunci, ținem legătura pe pagina Adrian Vascu de pe Facebook, Youtube și în aplicația mobilă din Google Play și Apple Store. Vă doresc multă sănătate!

Impozitare Clădiri 2022:

Noul An:

Lider Autentic :

Noul Leadership:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *