Odată primită decizia de expropiere, trebuie știut că neprezentarea la negocierea despăgubirilor, lipsa acordului privind valoarea acestora sau contestarea lor în instanță nu împiedică transferul proprietății în domeniul public al statului. Singura excepție este lipsa consemnării sumelor aferente despăgubirii în document. Dar cum se stabilesc despăgubirile juste? Legea spune că…
Dacă tot vine o criză, măcar să schimbe și structura celor care ne conduc și să îi transforme în competenți și patrioți
Se tot aude de ceva vreme, și parcă din ce în ce mai intens, că vine criza, că recesiunea e deja aici, ba pentru că unii indicatori financiari relevă acest lucru, ba pentru că mari specialiști au prevăzut / prevăd acest lucru, ba pentru că presa adoră asemenea titluri. Sau…
Veridice 221 – Criza forței de muncă în 2019
Bun găsit! Companiile din România au resimțit din plin anul trecut deficitul forței de muncă disponibilă și calificată. Ce sa va întâmpla în 2019, vom constata noi blocaje și zero soluții? Anul trecut, 72% dintre angajatorii din România au declarat că se confruntă cu această problemă. Mai grav este că,…
Veridice 220 – Statul ar putea redeveni peste noapte acționar majoritar în companiile privatizate
Bun găsit! Astăzi discutăm despre unele dintre terenurile unor companii de stat. Terenuri care, în baza unor legi mai vechi și probleme juridice mai vechi nerezolvate, ar putea transforma acum statul român în acționar majoritar în cadrul unor companii private. Pe scurt, la data semnării contractelor de privatizare, acum 10-20…
Veridice 219 – ROBOR, inflația și „taxa pe lăcomie” în 2019
Bun găsit! După ce în 2018 toții oamenii au fost curioși să afle ce înseamnă ROBOR, fie că aveau sau nu credite, în 2019 ne găsim în fața aceluiași ROBOR. Cine are rate de plătit se lovește des de acest ROBOR. Vorbim, evident, despre creditele cu dobândă variabilă. Costul unui…
„Colaborarea constă în implicarea şi luarea de poziţii publice de susţinere a profesiilor liberale, iar efectele să se răsfrângă asupra tuturor celor care activează în acest domeniu”
Interviu publicat în nr. 3/2018 al revistei CAFR – „Practici de Audit” Care apreciaţi că sunt, în momentul de faţă, principalele provocări cu care se confruntă mediul economic şi cum considerați că ar trebui să se implice CAFR pentru a sprijini rezolvarea acestor probleme? Dar UPLR? Provocările mediului economic sunt…