Evaluare crud – uscata

Am citit in presa de azi urmatorul titlu “Ministrul Agriculturii: Salamul de Sibiu nu poate fi produs decat de membrii Asociatiei, restul trebuie sa-si retraga produsele”.

Cu vreo 2-3 zile in urma, comentam un alt titlu “Noile norme de aplicare a Codului fiscal vor aparea in Monitorul Oficial pe 15 martie. Evaluarea poate fi facuta de orice evaluator autorizat, nu numai de membrii ANEVAR”

Ce am inteles eu abia astazi, este ca nu mai poti produce salam de sibiu daca nu esti membru intr-o asociatie dar poti face evaluari de cladiri pentru impozitare si fara sa fii membru intr-o asociatie.

S-a transmis astfel un mesaj producatorilor de salam de sibiu care nu fac parte din asociatie,  ca daca nu pot produce salam de sibiu sa inceapa sa faca evaluari de cladiri.

De fapt,  daca salamul de sibiu este un produs crud-uscat, iar evaluarea cladirilor se bazeaza pe costul de inlocuire net, adica din valoarea de nou (adica crud), se deduce deprecierea, si rezulta costul net (adica uscat), exista si o suprapunere de proceduri profesionale specifice, care vor transforma intr-o formalitate, autorizarea ca evaluatori, a producatorilor de salam de sibiu care nu au incaput in asociatie.

http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-20875113-ministrul-agriculturii-salamul-sibiu-nu-poate-produs-decat-membrii-asociatiei-restul-trebuie-retraga-produsele.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *