Veridice 807 – „Bici și zăhărel” devin falimentare

Biciul și zăhărelul, această formulă „clasică” nelipsită din cultura leadership-ului din trecut și chiar prezent. Un model care a format o relație mercenară între mașini de făcut profit și executanți de ordine fără comentarii. Astăzi vorbim despre nevoia de a transforma radical modul în care conducem organizații de toate dimensiunile.…

Read More

Veridice 806 – Riscul escaladării puterilor

Vorbeam în episodul precedent despre importanța celor trei puteri în stat – legislativă, executivă și judecătorească, dar și despre relevanța presei și privaților în existența unei națiuni puternice și prospere. Astăzi vorbim despre riscurile associate acestor puteri. În primul rând trebuie să recunoaștem că tendința oricărui sistem este să acumuleze…

Read More

Veridice 805 – Separația puterilor în stat

În episoadele precedente vorbeam despre prezumția nevinovăției și relevanța ei pentru evoluția societății și calitatea vieții. Astăzi vorbim despre importanța separației puterilor în stat. Într-o democrație civilizată și prosperă, suntem conștienți că puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut. Prin urmare, modul în care ne organizăm națiunea se bazează pe…

Read More