Aberatii dinspre primarii si declararea cladirilor (4)

O alta abordare iesita din orice logica este a unei primarii care prin intermediul unui functionar a citit raportul de evaluare si a constatat! ca in calculul suprafetelor nu a fost cuprinsa casa scarii. Ce decizie stupida a luat? Sa impoziteze aceasta suprafata cu cota majorata de impozitare!

Este aberant.

Sa ne reamintim:

  1. Evaluatorul raspunde de corectitudinea raportului de evaluare.
  2. Bilantul suprafetelor prezentat in raport si preluat in evaluare trebuie privit in contextul intregului raport si nu poate fi identificata orice fel de suprafata, in aparenta neinclusa, si sa se considere ca valoarea a fost viciata.
  3. Nu au competente/autorizari functionarii primariilor sa intervina intr-un raport de evaluare. Trebuie sa aplice prevederile legii privind verificarea rapoartelor.
  4. Care este vina contribuabililor sa plateasca un impozit majorat irational pe o bucata infima din cladire atata vreme cat si-au respectat cerintele legale de a angaja o persoana autorizata sa stabileasca valoarea impozabila?

Reamintesc ca nu generalizez. Dar aceasta speta a existat si ea trebuie sa nu se repete. Si sa fie revizuita abordarea incorecta de verificare a unui raport cu consecinte deosebit de grave asupra contribuabililor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *