Propovăduitorii crizelor economice și Nostradamus

M-am intrebat ce îi mână pe analiștii care tot anunță dezastre economice și scăderi/creșteri de prețuri în diverse domenii, să facă acest lucru?
1. Își doresc atât de mult să trăiască aceste momente
2. Este ceea ce ei doresc să li se intample concetățenilor și în general omenirii
3. Stiu că este modul cel mai lesnicios în a-și face imagine, știută fiind apetența presei față de știrile negative (pentru unii aceasta expresie fiind chiar pleonasm!)
4. Cred ca așa îi pot preveni pe oameni sa se ferească de crize
5. Este o bună modalitate să conteste regimul politic aflat la putere

Oricare ar fi raspunsul corect, sau un mix între ele, mi-a ramas in minte un citat dintr-una din cartile din seria scrisă de V. Megre în care se spune așa:

„Nu ai prezis tu Nostradamus ci chiar ai plăsmuit cu gândurile tale, datele strașnicelor cataclisme de pe Pamant! Ai convins pe multă lume să te creadă, și pe ei cu insăși gândurile lor, spre deăvârșirea strășniciilor i-ai mânat…..Se-nvârte deasupra planetei gândul tău cu proorocii și nenorociri, pe oameni speriindu-i….” Cu cât mai mulți oameni se gândesc la nimicire cu atât mai multe minți umane incep să o modeleze, și în consecință aceasta se petrece”

Asa e si cu crizele economice si prezicatorii actuali. Si cu dezastrele din justitie. Există antidot? Da, atunci cand va exista o gandire „egala in modul si de sens contrar”.

Poate omenirea, astăzi, să facă asta? Eu gândesc că da. Voi ce gândiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *